Opbouw en fundering

Supersub sportvloer

NOC/NSF goedgekeurd waterdoorlatend beton

Supersub ondervloer

Supersub valt onder de zogenaamde gebonden constructies, waardoor sportvelden en nu ook Padelbanen een hogere stijfheid hebben en altijd aan de vlakheidsnormen blijven voldoen, ongeacht de toplaag die erop wordt aangebracht. Dat komt speltechniek en spelplezier ten goede. Door de hoge sterkte kunnen de velden en banen zwaarder worden belast; incidentele belasting door bijvoorbeeld een ambulance is in tegenstelling tot bestaande ongebonden constructies geen probleem.

Waarom kiezen voor een
Supersub ondervloer?

Eigenschappen

 • De beste ondergrond voor padelbanen
 • Duurzaam: 90% minder transport 80% CO2 reductie
 • Korte bouwtijd
 • Sterke constructie
 • Snel en effectief aan te brengen op moeilijk bereikbare plaatsen
 • Licht sterk isolerende eigenschappen
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit

Informeer naar de mogelijkheden.

Kenmerken supersub ondergrond:

Waterdoorlatend beton

Door het poreuze karakter en het bergend vermogen van SuperSub is de waterafvoer van kunstgrasvelden optimaal. Ook bij hevige regenval kan er zonder problemen worden gesport.

Korte bouwtijd

Een kunstgras padelbaan met een onderlaag van SuperSub kan in drie weken worden gerealiseerd, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Sterke isolatie

Supersub heeft isolerende eigenschappen. Dat is ook een van de redenen waarom de onderlaag bijna de helft dunner is dan reguliere funderingen. Door de isolatiewaarde kan de vorst niet in de ondergrond doordringen. Hierdoor wordt schade aan het kunstgrasveld voorkomen. Bovendien kan na een vorstperiode het veld direct weer worden bespeeld.

Duurzaam

De productie en verwerking van SuperSub gebeurt uiterst milieuvriendelijk. Voor de productie van duizend liter SuperSub hoeft slechts honderd liter materiaal te worden aangevoerd. Hierdoor is het aantal vervoersbewegingen 90 procent lager. Mocht het veld ooit worden verwijderd, dan geldt hetzelfde. SuperSub ligt gescheiden van de onderlaag en die zal nooit worden vervuild. Uit berekeningen blijkt dat de CO2-uitstoot circa tachtig procent lager is in vergelijking tot traditionele constructies.

Prijs / kwaliteit

Ongebonden funderingen zullen na enige tijd hun vlakheid verliezen. Een gebonden fundering is altijd beter. Om die reden worden er in het buitenland nauwelijks ongebonden constructies aangelegd. Dat het in Nederland wel gebeurt komt door de prijs. Traditionele gebonden constructies zijn veel duurder. Maar nu niet meer. Een SuperSub ondergrond is nauwelijks duurder dan een ondergrond van zand en lava.

Dikte

Tussen de 10 en 15 centimeter, kan direct op een zandbed van 30 cm M3C zand worden aangebracht.

Informeer naar de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Padelbaan laten aanleggen door padelbouw?

  KOM IN CONTACT

  Bel ons.

  Email ons.

  We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring