Tennis wordt tegenwoordig op verschillende ondergronden gespeeld. Van een kunstgras tennisbaan tot een smash court baan, een tennisbaan biedt veel verschillende mogelijkheden. Maar welke baansoort moet je kiezen als je een tennisbaan wilt gaan aanleggen?

Kunstgras tennisbaan

Een van de bekendste tennisbanen is een kunstgras tennisbaan. Deze tennisbaan bestaat uit kunststofvezels waar zand tussen is gestrooid. Een kunstgras tennisbaan biedt daarbij heel veel voordelen. Zo is een kunstgras tennisbaan het gehele jaar door bespeelbaar, heeft het weinig onderhoud nodig en is het een goede investering voor de toekomst. Een kunstgras tennisbaan gaat namelijk gemiddeld zo’n 15 jaar mee! Bepaal daarom goed de juiste tennis ondergrond voor een lange levensduur.

 

Kunstgras tennisbanen Kunstgras tennisbanen

Gravel court tennisbaan

Naast een kunstgras baan zijn gravel tennisbanen een van de meest voorkomende banen en dit is niet geheel zonder reden. Als je op zoek bent naar een relatief goedkope tennisbaan met een goed speelcomfort is een gravel court ideaal. Over het algemeen is een gravel court niet het gehele jaar door bespeelbaar. Om deze reden kiezen veel clubs tegenwoordig eerder voor een kunstgras tennisbaan. Maar wil je toch graag een gravel court? Dan is het mogelijk om een vloerverwarming systeem te plaatsen. In dit geval wordt er een leidingsysteem in de lavalaag geplaatst zodat er relatief warm grondwater wordt gepompt. Het warme water zorgt er dan weer voor dat het gravel court ijs- en sneeuwvrij blijft. Op deze manier creëer je tennis ondergrond die zeer gebruiksvriendelijk is.

 

Gravel tennisbanen Gravel tennisbanen

Hardcourt tennisbaan

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht bestaat een hardcourt baan uit een harde ondergrond met als basis beton en asfalt. Op deze tennis ondergrond wordt daarna een rubberachtige deklaag aangebracht. Door het materiaal van de hardcourt tennisbaan kan er ook op deze baan het gehele jaar gespeeld worden. Daarnaast vergt een hardcourt tennisbaan weinig onderhoud en zijn deze banen relatief goedkoop in aanschaf in tegenstelling tot andere tennisbanen. Hardcourt tennisbanen zijn voornamelijk erg populair bij professionele tennissers omdat deze banen erg snel zijn.

Roodzand kunstgras tennisbaan

Een Smash court baan heeft de speleigenschappen en uitstraling van gravel, maar de vele voordelen van all-weather banen. Een Smash Court baan is dus ideaal als je wilt spelen op een tennisoppervlak met de eigenschappen van gravel, maar waar je wel het hele jaar op kunt spelen. De ongebonden toplaag zorgt ervoor dat je perfect kunt bewegen op een stabiele en vlakke tennisvloer.

Offerte aanvragen?

Wil je een tennisbaan laten aanleggen en ben je benieuwd naar de kosten? Padelbouw staat voor je klaar. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een tennisbaan? Neem dan gerust contact op via 0320 331 588 of mail ons op info@padelbouw.nl.

Referenties

Wanneer het mogelijk gaat over de eerste “extra” banen en/of over een “overkapping”, staat voor mij vast dat niemand anders dan Padelbouw wederom mijn leverancier/partner gaat worden.

Marc Beunk, padel ondernemer, Padel Zwolle

De samenwerking met Padelbouw was in één woord “GEWELDIG!!”.  Zelfs de meest kritische mensen (en die zijn heel kritisch….) van de onderhoudsgroep waren lovend over de manier van werken tijdens het realiseren van het gehele project.

Jeroen Havinga – voorzitter Tennis & Padel Vereniging Elckerlyc

Klasse!! Grote pré was ook dat zij een eigen ervaren bouwploeg hebben. De grote betrokkenheid van Floris blijkt ook uit het feit dat hij regelmatig aanwezig was tijdens de bouw.

Aad Heemskerk en Paul van der Riet, TV Buytenwegh

NTC heeft geen moment spijt gehad van haar beslissing want niet alleen werd binnen de gestelde tijd alles opgeleverd, ook werd er keurig gewerkt en werd.

Stef Loos, bestuurslid NTC

“PadelBouw B.V. is de juiste partner gebleken om top kwaliteit RedSport padelbanen in Nederland aan te leggen.

Marc Kluft, PadelDam B.V. Amsterdam

Execution time and Memory usage

Point Execution time (seconds) Usage memory (bytes) Database queries
By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme)
THEME START - 0.205 - 8 705 968 - 29
Before Theme HTML output 0.603 0.809 3 429 856 12 135 824 34 63
Before Page Header 0.637 0.842 3 817 560 12 523 528 58 87
After show menu 0.676 0.881 8 877 152 17 583 120 66 95
After Footer 0.748 0.954 7 380 504 16 086 472 101 130
WP PAGE OUTPUT END - 0.963 - 16 158 296 - 137