Tennisbanen

Soorten tennisbanen

Van een kunstgras tennisbaan tot een smash court baan, een tennisbaan biedt veel verschillende mogelijkheden.

ons aanbod

Tennisbanen

Tennis wordt tegenwoordig op verschillende ondergronden gespeeld. Maar welke baansoort moet je kiezen als je een tennisbaan wilt gaan aanleggen?

Kunstgras
tennisbaan

Een van de bekendste tennisbanen is een kunstgras tennisbaan.

Informeer naar de mogelijkheden.

Deze tennisbaan bestaat uit kunststofvezels waar zand tussen is gestrooid. Een kunstgras tennisbaan biedt daarbij heel veel voordelen. Zo is een kunstgras tennisbaan het gehele jaar door bespeelbaar, heeft het weinig onderhoud nodig en is het een goede investering voor de toekomst. Een kunstgras tennisbaan gaat namelijk gemiddeld zo’n 15 jaar mee! Bepaal daarom goed de juiste tennis ondergrond voor een lange levensduur.

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope tennisbaan met een goed speelcomfort is een gravel court ideaal. Over het algemeen is een gravel court niet het gehele jaar door bespeelbaar. Om deze reden kiezen veel clubs tegenwoordig eerder voor een kunstgras tennisbaan. Maar wil je toch graag een gravel court? Dan is het mogelijk om een vloerverwarming systeem te plaatsen. In dit geval wordt er een leidingsysteem in de lavalaag geplaatst zodat er relatief warm grondwater wordt gepompt. Het warme water zorgt er dan weer voor dat het gravel court ijs- en sneeuwvrij blijft. Op deze manier creëer je tennis ondergrond die zeer gebruiksvriendelijk is.

Kunstgras
tennisbaan

Naast een kunstgras baan zijn gravel tennisbanen een van de meest voorkomende banen en dit is niet geheel zonder reden.

Informeer naar de mogelijkheden.

Hardcourt
tennisbaan

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht bestaat een hardcourt baan uit een harde ondergrond met als basis beton en asfalt.

Informeer naar de mogelijkheden.

Op deze tennis ondergrond wordt daarna een rubberachtige deklaag aangebracht. Door het materiaal van de hardcourt tennisbaan kan er ook op deze baan het gehele jaar gespeeld worden. Daarnaast vergt een hardcourt tennisbaan weinig onderhoud en zijn deze banen relatief goedkoop in aanschaf in tegenstelling tot andere tennisbanen. Hardcourt tennisbanen zijn voornamelijk erg populair bij professionele tennissers omdat deze banen erg snel zijn.

Een Smash Court baan is dus ideaal als je wilt spelen op een tennisoppervlak met de eigenschappen van gravel, maar waar je wel het hele jaar op kunt spelen. De ongebonden toplaag zorgt ervoor dat je perfect kunt bewegen op een stabiele en vlakke tennisvloer.

Roodzand kunstgras
tennisbaan

Een Smash court baan heeft de speleigenschappen en uitstraling van gravel, maar de vele voordelen van all-weather banen.

Informeer naar de mogelijkheden.

Tennisbaan laten aanleggen door Padelbouw.

Wil je een tennisbaan laten aanleggen en ben je benieuwd naar de kosten? Padelbouw staat voor je klaar. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een beachvolleybalveld? Neem dan gerust contact op via 0320 331 588 of mail ons op info@padelbouw.nl

Vrijblijvende offerte aanvragen

Tennisbaan laten leggen?

    Kom in contact

    Bel ons.

    E-mail ons.

    We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring