opbouw en fundering

Ringfundering

ons aanbod

Ringbalk als fundering

Een ringfundering bestaat uit gewapend beton. Onze standaard ringfundering is 40x40cm en is berekend door een Nederlandse constructeur. Het belang van goede fundering is bij de aanleg van een padelbaan hoog. Er worden immers eisen gesteld aan de banen en verzakkingen moeten worden voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat u kunt genieten van de padelsport, zonder zich zorgen te moeten maken over de baan. Ook voor de projecten op slechtere grond kunnen wij sonderingen laten uitvoeren en de constructeur laten berekenen wat de beste optie is voor deze specifieke locatie.

Padelsport steeds populairder: belang fundering padelbaan steeds groter

De padelsport begint in Nederland enorm te winnen aan populariteit. Niet heel vreemd: de sport is leuk, vereist techniek en geeft voldoening. De bond voor padelsport is zelfs erkend door de NOC*NCF! Dit betekent wel dat er ook serieuze eisen aan onder andere veiligheid worden gesteld. 

Kenmerken betonnen ringfundering

Een betonnen ringfundering wordt als volgt aangebracht.

  1. We maken een cunet waar wij bekisting in plaatsen.
  2. Van daaruit wordt er aan de binnenkant en buitenkant schuimbeton gestort.
  3. Wanneer de schuimbeton is uitgedroogd wordt de bekisting verwijderd en maken we de wapening erin om vervolgens het beton te storten.

Het voordeel van een ringfundering is dat deze goed is toe te passen in kleinere ruimtes.

Opbouw zandpakket

Al onze projecten worden gebouwd met een opbouw van M3C zand met een drainage systeem. De drainage is rond 65mm met een PP omhulling, deze worden aangebracht 4m1 uit elkaar en worden aangesloten op het hoofd afvoertrace door middel van doorspuitputten van 315mm.

Ringfundering 2

Kies voor de aanleg van een padelbaan met ringfundering voor een echte specialist

Bij Padelbouw hebben we affiniteit met de padelsport. We kennen de ins en outs en weten wat de belangrijke eisen zijn voor het aanleggen van een padelbaan. Heb je interesse in de aanleg van een padelbaan? Neem dan gerust contact met ons op. 

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring