Overkappingen

Padelbouw altijd bespeelbaar

ons aanbod

Overkappingen

In Nederland regent het ongeveer 8% van de tijd. Onze padeloverkappingen beschermen spelers tegen slecht weer, creëren een aangename omgeving en helpen om overmatig lawaai buiten te vermijden, zonder windvlagen of lichtflitsen die het spel kunnen onderbreken. Een overkapping van uw padelbaan is zeker het overwegen waard. Iedere club heeft zijn eigen uitstraling. Hierom heeft Padelbouw drie overkappingen in het assortiment om aan uw behoeften te voldoen:

  • Staalbouw Padel
  • Multi Spankap Padel
  • Stretchkap Padel

Een overkapping biedt vele voordelen. Zo blijven de padelbanen altijd droog en kan er 365 dagen per jaar gespeeld worden op de padelbanen. Hierdoor zullen de baanopbrengsten stijgen en dat kan worden nagegaan via ons exploitatie overzicht. Daarnaast kan een overkapping bijdrage leveren aan het reduceren van het geluidsoverlast. De Staalbouw overkapping kan zelfs 100% zelfvoorzienend en circulair gemaakt worden. Door de overkapping blijft het kunstgras, de constructie en alle materialen bedekt. Naast het in goede staat houden van uw faciliteiten, bespaart u op het onderhoud en de conditie van uw sportclub. 

Externe factoren

Er zijn enkele externe factoren waar een sportclub rekening mee moet houden wanneer zij een overkapping willen realiseren voor padelbanen. Een omgevingsvergunning is een vereiste en daaronder vallen verschillende factoren. Zie hieronder de vijf externe factoren die een sportclub moet hebben uitgevoerd vóór de bouw van een overkapping:

Sonderingen

Een overkapping bevat zware constructies. Met het uitvoeren van sonderingen wordt gemeten hoeveel gewicht de ondergrond kan verdragen. Dit wordt gemeten door met een zogenoemde sondeerconus in een constante snelheid de grond in te drukken. Sonderingen moeten uitgevoerd zijn voordat Padelbouw een overkapping bouwt. 

Omgevingsvergunning (Welstand)

Het welstandsbeleid oefent invloed uit op de architectuur, de gebruikte materialen, de kleuren van het bouwwerk en dergelijke. Met het gemeentelijke welstandsbeleid wordt zowel het uiterlijk van nieuwe bouwwerken beïnvloed, als de verbouwingen van bestaande bouwwerken. Voordat Padelbouw de overkapping kan bouwen moeten er omgevingsvergunningen zijn aangevraagd en akkoord bevonden zijn door de welstandscommissie. 

Constructieberekeningen (fundatie)

Als Padelbouw een fundering gaat aanleggen voor de overkapping is er een ontwerp nodig dat voldoet aan de regelgeving. Hierin staat welke fundering geplaatst moet worden en de juiste constructieberekening voor de verzekering van de sportclub. Padelbouw maakt de constructieberekeningen zelf met de constructeur. Dit doen we op basis van de sonderingsgegevens.  

Quickscan Flora en Fauna

Een quickscan flora en fauna is een ecologisch onderzoek in een bepaalde omgeving. Het doel van de quickscan flora en fauna is om alle planten en dieren die in een gebied leven in kaart te brengen. Dit, omdat in het betreffende gebied een project van start kan gaan of een omgevingsvergunning nodig is. Padelbouw kan pas een overkapping bouwen wanneer de quickscan is uitgevoerd. 

Akoestisch onderzoek

Om zeker te zijn dat een padelbaan voldoet aan wettelijke geluideisen en om ervoor te zorgen dat de padelbaan geen overlast veroorzaakt bij de omwonenden, moet er bij de realisatie van de meeste padelbanen een akoestisch onderzoek worden uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar de geluidbelasting van padelbanen op de directe omgeving. Padelbouw kan pas een overkapping plaatsen wanneer er een akoestisch onderzoek heeft plaatsgevonden. 

Onderhoud

Het onderhoud van de overkappingen en padelbanen doet Padelbouw jaarlijks. Padelbouw is gespecialiseerd in het onderhoud van padelbanen en overkappingen. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt het doek van de Stretchkap en de Multi Spankap goed schoongemaakt met speciale schoonmaakmiddelen en krijgt de constructie een nauwkeurige inspectie. Onderhoud is uitermate belangrijk voor de levensduur van een overkapping en voor de padelbanen daaronder. Benieuwd naar de mogelijkheden voor onderhoud? Neem dan contact op!

Overkappingen laten plaatsen

Wilt u een overkapping laten plaatsen door Padelbouw? Wij staan graag voor u klaar. Heeft u  vragen over ons totaalconcept, neem dan gerust contact met ons op.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overkapping voor padelbaan aanschaffen?

Kom in contact

Bel ons.

E-mail ons.

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring