Onderhoud

Voor optimaal behoud van sportvelden.

Onderhouden van padelbanen

Voor optimaal behoud

Het onderhoud kunt u globaal onderverdelen in 3 soorten van onderhoud. Alle vormen kunnen in één pakket maar ook afzonderlijk worden afgenomen.

 • Onderhoud padelconstructie
 • Onderhoud kunstgras
 • Onderhoud glas

Onderhoud
Kunstgras

Informeer naar de mogelijkheden.

Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Naast de wekelijkse veegbeurten (door de vereniging zelf uitgevoerd) is het aan te raden om 1 tot 2 keer per jaar gespecialiseerd kunstgras onderhoud uit te laten voeren. Dit is voor de levensduur van jouw kunstgrasmat erg bevorderlijk maar komt ook de speleigenschappen en de waterdoorlatendheid ten goede Onderhoud. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe langer je een ondergrond bijhoudt, hoe langer je ermee doet. Door de jaren heen hebben we een speciaal team opgericht die de onderhoud verzorgt van kunstgras van padelbanen. Naast het openhouden van de toplaag is kunstgrasonderhoud ook belangrijk om stof en organische vervuiling uit de kunstgrasmat weg te halen. Padelbouw B.V. biedt in samenwerking met haar gespecialiseerde onderhoudspartners een onderhoud en support contract aan.

Onderhoud
Padelconstructie

Aanbevolen onderhoud: 2 keer per jaar controle kooiconstructie

Doordat de padelbaan veel wordt bespeeld en er tijdens het spel tegen de glazen wanden en hekwerk wordt geslagen, maar ook gelopen, vindt er zeker in het begin zetting van de kooi plaats. Het is dus zaak om binnen twee maanden de kooiconstructie ter controle na te lopen of alle bevestigingspunten nog goed vast zitten. Na de eerste controle raden wij aan om twee keer per jaar de kooiconstructie te laten controleren door de ervaren medewerkers van Padelbouw B.V.

Informeer naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Glas en staal

Aanbevolen onderhoud: 6 keer per jaar het glas –  4 keer per jaar het staal

Informeer naar de mogelijkheden.

Afhankelijk van de locatie alsmede atmosferische vervuiling dient het glas minimaal 6 keer en het staal minimaal 4 x per jaar gereinigd te worden. Padelbouw B.V. raadt je aan om het reinigen van de glas- en staalconstructie 2 x per jaar middels een onderhoudscontract professioneel te laten uitvoeren. De overige keren kan je dit zelf doen. Indien het glas en het gepoedercoate staal niet preventief wordt onderhouden, is kans op aantasting c.q. etsing van het glas en het gepoedercoate staal aanwezig.

Vervuiling zoals bijvoorbeeld van regenwater en algengroei zal de constructie op termijn aantasten waardoor etsing en andere vervuiling/beschadiging duidelijk zichtbaar wordt.

Padmax
VX2

Veegt uw baan in 20 minuten schoon

De Padmax VX2 is een borstelapparaat uitgevonden om te voldoen aan het periodiek borstelen van het kunstgras. Dit innovatieve apparaat werkt efficiënt voor herverdeling van het zand over de padelbaan. Bij veelvuldig gebruik van de Padmax VX2 zal onnodige slijtage aan het kunstgrasmat worden voorkomen en draagt bij aan de levensduur van het gras.

De Padmax VX2 heeft twee functies, namelijk een sportfunctie en een technische functie. De sportfunctie draagt bij aan de veiligheid en speelomstandigheden. De technische functie draagt bij aan de kunstgrassystemen en de levensduur van het kunstgrasmat. Periodiek borstelen is van belang om beide functies te verwezenlijken.

Polyester
Borstelmachine

Onderhoud uw padelbaan met de polyester borstelmachine

Informeer naar de mogelijkheden.

De polyester borstelmachine is een ondersteunend apparaat om de padelbanen zo goed mogelijk te onderhouden. De machine verspreid het zand over de gehele oppervlakte en bereikt plekken die met een normale combi bezem niet bereikt kan worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Interesse in een onderhoudscontract?

  Kom in contact

  Bel ons.

  E-mail ons.

  We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring