Padelbanen

Kosten padelbaan

Padel is een mix van tennis en squash en wordt in Nederland steeds populairder. 

ons aanbod

Kosten padelbaan

Wij krijgen vaak de vraag, wat kost het aanleggen van een padelbaan? Het exacte antwoord is eigenlijk niet te geven omdat de kosten van het aanleggen van een padelbaan afhankelijk is van veel verschillende factoren. Hierbij moet je denken aan de kooiconstructie, soort kunstgras, grondwerk en bijvoorbeeld de huidige ondergrond. Wat voor kwaliteit kies je en van welke materialen wil jij gebruik gaan maken? Ons team van specialisten kunnen hierin uitstekend adviseren.

// Laten we samenwerken

een nieuwbouw padelveld

Een nieuwbouw padelveld kost gem. € 80.000,00 excl. btw voor 1 baan. Uiteraard is het zo dat, wanneer je meer banen laat aanleggen de kosten in verhouding lager worden. Dit heeft met name te maken met het grondwerk. Een padelveld op een tennisbaan (gravel of kunstgras) kost gem. €75.000.00 excl. btw. Op een mateco tennisbaan zijn de kosten gem. €62.500,00 excl. btw. Voor het aanleggen van een indoorbaan starten de prijzen vanaf €32.500,-. Dit is voor het leveren en aanbrengen van de kooiconstructie, kunstgras en verlichting.

Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten indoor padelbaan.

De kosten om een indoor padelbaan te bouwen zijn aanzienlijk lager.

Omdat het grondwerk niet nodig is en de kooiconstructie minder verstevigingspunten nodig heeft. Belangrijk voor een indoor locatie is het volgende:

 • Een vlakke betonvloer met een minimale dikte van 10cm;
 • Een hoogte van minimaal 6,5 meter, gewenst is minimaal 8 meter in het midden van de baan.

Kosten padelveld per onderdeel.

Interesse in een padelbaan? Neem  contact met ons op.

Om iets meer richting te geven aan de kosten, kun je hieronder een opzet vinden. Uiteraard kan de uiteindelijke offerte dus afwijken van genoemde prijzen.

// Kosten

Grondwerk

De kosten voor het grondwerk zijn het meest variabel. De volgende onderdelen komen hierbij aan bod:
 • Grond ontgraven en verwerken op eigen terrein (afvoeren is ook mogelijk, hierbij is tegenwoorden een AP04 onderzoek nodig);
 • Leveren en aanbrengen M3C zand;
 • Leveren en aanbrengen drainage;
 • Grondwerk t.b.v. fundering;

Waterdoorlatende sportvloer en fundering.

De keuze voor een goede fundering en sportvloer is afhankelijk van de ondergrond. Padelbouw B.V. doet daarom altijd een locatiebezoek om op basis daarvan een gedegen advies uit te kunnen brengen. De fundering is in eerste instantie nodig om op de Nederlandse bodem verzakkingen tegen te gaan en de kooi te kunnen bevestigen. De waterdoorlatende sportvloer is de onderlaag van het kunstgras, deze dient opgenomen te zijn in de sportvloerenlijst van de KNLTB.

Prijzen kooiconstructie en verlichting incl. montage

Om een padelbaan optimaal te verlichten, moet rekening worden gehouden met de minimale verlichtingsniveaus van een accommodatie. Wij verzorgen het gehele lichtplan inclusief aansluiting en lampen. De kosten van de kooiconstructie zelf en de verlichting bedragen gemiddeld: €32.500,00.

Prijzen kunstgras

Ons kunstgras wordt altijd voorzien van het laatste generatie kunstgras van Mondo. Voor het gras rondom de padelbanen hebben wij verschillende mogelijkheden. Dit is mogelijk door de unieke samenwerking en jarenlange ervaring met Redsport Padel en KSP Kunstgras. De gemiddelde kosten bedragen €22 ,00 t/m €30,00 per m2. Dit is afhankelijk van het type kunstgras en de gekozen kleur.

Daarnaast kunnen wij ook logo’s in het kunstgras printen en verschillende vlakken aanbrengen in- of rondom het veld.

// Laten we samenwerken

Overige
kosten

Uiteraard zijn er diverse kosten nog verbonden zoals algemene kosten, berekeningen, keuringen en dergelijke.

Informeer naar de mogelijkheden.

Een padelbaan laten aanleggen door Padelbouw.

Een padelbaan kopen is geen eenvoudig klusje omdat je met verschillende factoren te maken hebt. Wil je een padelbaan voor binnen of buiten kopen? Hoe groot moet de padelbaan zijn? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een padelbaan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Padelbaan laten leggen?

  Kom in contact

  Bel ons.

  E-mail ons.

  We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring