Kosten aanleggen padelbaan

Padel is een mix van tennis en squash en wordt in Nederland steeds populairder. Wij krijgen vaak de vraag, wat kost het aanleggen van een padelbaan? Het exacte antwoord is eigenlijk niet te geven omdat de kosten van het aanleggen van een padelbaan afhankelijk is van veel verschillende factoren. Hierbij moet je denken aan de kooiconstructie, soort kunstgras, grondwerk en bijvoorbeeld de huidige ondergrond. Wat voor kwaliteit kies je en van welke materialen wil jij gebruik gaan maken? Ons team van specialisten kunnen hierin uitstekend adviseren.

Een nieuwbouw padelveld kost gem. € 60.000,00 excl. btw voor 1 baan. Uiteraard is het zo dat, wanneer je meer banen laat aanleggen de kosten in verhouding lager worden. Dit heeft met name te maken met het grondwerk.

Een padelveld op een tennisbaan (gravel of kunstgras) kost gem. €50.000.00 excl. btw. Op een mateco tennisbaan zijn de kosten gem. €42.500,00 excl. btw.

Voor het aanleggen van een indoorbaan starten de prijzen vanaf €27.500,-. Dit is voor het leveren en aanbrengen van de kooiconstructie, kunstgras en verlichting.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op via info@padelbouw.nl of bel naar 0320 331 588 .

Offerte aanvragen Offerte aanvragen

Kosten padelveld per onderdeel

Om iets meer richting te geven aan de kosten, kun je hieronder een opzet vinden. Uiteraard kan de uiteindelijke offerte dus afwijken van genoemde prijzen.

Grondwerk

De kosten voor het grondwerk zijn het meest variabel. De volgende onderdelen komen hierbij aan bod:
– Grond ontgraven en verwerken op eigen terrein (afvoeren is ook mogelijk, hierbij is tegenwoorden een AP04 onderzoek nodig);
– Leveren en aanbrengen M3C zand;
– Leveren en aanbrengen drainage;
– Grondwerk t.b.v. fundering;

Waterdoorlatende sportvloer en fundering

De keuze voor een goede fundering en sportvloer is afhankelijk van de ondergrond. Padelbouw B.V. doet daarom altijd een locatiebezoek om op basis daarvan een gedegen advies uit te kunnen brengen. De fundering is in eerste instantie nodig om op de Nederlandse bodem verzakkingen tegen te gaan en de kooi te kunnen bevestigen. De waterdoorlatende sportvloer is de onderlaag van het kunstgras, deze dient opgenomen te zijn in de sportvloerenlijst van de KNLTB.

Prijzen kooiconstructie en verlichting incl. montage

Om een padelbaan optimaal te verlichten, moet rekening worden gehouden met de minimale verlichtingsniveaus van een accommodatie. Wij verzorgen het gehele lichtplan inclusief aansluiting en lampen. De kosten van de kooiconstructie zelf en de verlichting bedragen gemiddeld: €25.000,00.

Prijzen kunstgras

Ons kunstgras wordt altijd voorzien van het laatste generatie kunstgras van Mondo. Voor het gras rondom de padelbanen hebben wij verschillende mogelijkheden. Dit is mogelijk door de unieke samenwerking en jarenlange ervaring met Redsport Padel en KSP Kunstgras. De gemiddelde kosten bedragen €22 ,00 t/m €30,00 per m2. Dit is afhankelijk van het type kunstgras en de gekozen kleur.

Daarnaast kunnen wij ook logo’s in het kunstgras printen en verschillende vlakken aanbrengen in- of rondom het veld.

Overige kosten

Uiteraard zijn er diverse kosten nog verbonden zoals algemene kosten, berekeningen, keuringen en dergelijke.

Kosten indoor padelbaan

De kosten om een indoor padelbaan te bouwen zijn aanzienlijk lager. Dit komt omdat het grondwerk niet nodig is en de kooiconstructie minder verstevigingspunten nodig heeft. Belangrijk voor een indoor locatie is het volgende:
– Een vlakke betonvloer met een minimale dikte van 10cm;
– Een hoogte van minimaal 6,5 meter, gewenst is minimaal 8 meter in het midden van de baan.

Offerte aanvragen Offerte aanvragen

Padelbaan aan laten leggen door Padelbouw

Wij leggen padelbanen aan van de hoogste kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Wij verzorgen de aanleg bij o.a. tennisverenigingen, sportcomplexen en sportcentra, maar ook bij bedrijven. Vragen over onze projecten, werkwijze of de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of vraag online een offerte op!

Referenties

Wanneer het mogelijk gaat over de eerste “extra” banen en/of over een “overkapping”, staat voor mij vast dat niemand anders dan Padelbouw wederom mijn leverancier/partner gaat worden.

Marc Beunk, padel ondernemer, Padel Zwolle

De samenwerking met Padelbouw was in één woord “GEWELDIG!!”.  Zelfs de meest kritische mensen (en die zijn heel kritisch….) van de onderhoudsgroep waren lovend over de manier van werken tijdens het realiseren van het gehele project.

Jeroen Havinga – voorzitter Tennis & Padel Vereniging Elckerlyc

Klasse!! Grote pré was ook dat zij een eigen ervaren bouwploeg hebben. De grote betrokkenheid van Floris blijkt ook uit het feit dat hij regelmatig aanwezig was tijdens de bouw.

Aad Heemskerk en Paul van der Riet, TV Buytenwegh

NTC heeft geen moment spijt gehad van haar beslissing want niet alleen werd binnen de gestelde tijd alles opgeleverd, ook werd er keurig gewerkt en werd.

Stef Loos, bestuurslid NTC

“PadelBouw B.V. is de juiste partner gebleken om top kwaliteit RedSport padelbanen in Nederland aan te leggen.

Marc Kluft, PadelDam B.V. Amsterdam

Execution time and Memory usage

Point Execution time (seconds) Usage memory (bytes) Database queries
By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme)
THEME START - 0.226 - 8 706 080 - 29
Before Theme HTML output 0.607 0.833 3 579 520 12 285 600 34 63
Before Page Header 0.658 0.884 3 909 920 12 616 000 58 87
After show menu 0.731 0.957 9 027 896 17 733 976 66 95
After Footer 0.843 1.069 7 541 688 16 247 768 104 133
WP PAGE OUTPUT END - 1.087 - 16 252 344 - 140