FAQ

Heb je een vraag? Wellicht vind je het antwoord hieronder!
Hoeveel ruimte hebben we nodig om een padelbaan aan te leggen?

Dit is afhankelijk of er een padelbaan moet komen die voor competitie wordt gebruikt. Wanneer de baan hiervoor goedgekeurd dient te worden moet er rekening gehouden worden met minimaal 21x14 meter aan ruimte, dit komt door de uitloopzones die volgens de normen moeten worden aangebracht. Wanneer dit niet nodig is kan men uitgaan van minimaal 21x11 meter. Uiteraard, hoe meer ruimte hoe beter!

Waar moeten we op letten wanneer we een indoor hal willen gebruiken voor padel?

De hoogte moet goed zijn. Voor de recreatieve spelers wordt minimaal 7 meter aangehouden en voor de wedstrijdspelers minimaal 8 meter. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer voldoende vlak is en deze ook hard genoeg is voor de balstuit. We moeten met 10cm kunnen bevestigen in de vloer.

Wat kost een indoor padelbaan?

De kosten van een indoor padelbaan liggen tussen de €60.000 en €80.000. Houd er rekening mee dat dit per indoor padelbaan verschillend is, aangezien de kosten geheel afhankelijk zijn van diverse factoren.

Hoeveel kost een padelbaan?

De kosten van een padelbaan bouwen liggen tussen de €60.000 en €80.000. Dit is geheel afhankelijk van het type padelbaan, fundering, kunstgras, kooi, glas en verlichting.

Zie hiervoor de volgende pagina:

https://padelbouw.nl/kosten-padelbaan/

Uiteindelijk blijft het wel per locatie maatwerk. Voor een goede offerte kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon.

(http://supersub-sportbases.com/nl/index.html).

Welke type padelbanen zijn er?

We hebben pilarenkooien en panoramakooien in ons assortiment van AFP Courts, zowel Redsport als adidas.

Daarnaast hebben we ook nog de mogelijkheid tot een aluminium padelbaan wanneer dit gewenst is.

Wat levert een padelbaan op?

Door de combinatie van clubspelers en externe spelers, zullen de inkomsten van een padelbaan variëren tussen de €25.000 en €40.000 per jaar.

Op welke ondergronden kan een outdoor padelbaan gemaakt worden?

In principe kan op vrijwel ieder terrein een padelbaan worden gerealiseerd. Per locatie zullen er ander soort grondwerkzaamheden zijn. Denk hierbij aan een tennisbaan, grasveld, parkeerplaats etc.

(http://supersub-sportbases.com/nl/index.html).

Waarom investeren in padel?

De installatie van een padelbaan wordt beschouwd als een ware investering. U zorgt er hierdoor niet alleen voor dat sporters ook voor padel op uw accommodatie terecht kunnen, u profiteert ook nog eens van de inkomsten die kunnen variëren tussen de €25.000 en €40.000 per jaar.

Zijn jullie padelbanen gecertificeerd?

Onze padelbanen staan op de Sportvloerenlijst van NOC*NSF. Dit betekent dat op onze padelbanen competitie en toernooien mogen plaatsvinden en dat alles voldoet aan de gestelde eisen in Nederland.

Waar komen jullie padelbanen vandaan?

Onze padelbanen komen bij AFP Courts vandaan uit Barcelona. Hier worden padelbanen gemaakt voor meer dan 20 landen. Gezamenlijk met een Nederlandse constructeur is de “Spaanse” padelbaan aangepast naar de Nederlandse normen waardoor deze bestand zijn tegen ons klimaat en de windomstandigheden. Ons product staat op sommige locaties al 5 jaar en heeft zich al bewezen.

(http://supersub-sportbases.com/nl/index.html).

Hoe lang duurt het voordat we de eerste bal kunnen slaan?

Dit is geheel afhankelijk van de opdracht en onze planning op dat moment. Sinds de start van 2021 is padel enorm populair geworden waardoor we pas bij opdracht een officiële planning zullen afspreken.

Hoe groot is een padelbaan?

Een padelbaan is 10 meter breed, 20 meter lang en 6 meter hoog.

Welke sportvloer en fundering gebruiken jullie?

Wij gebruiken als fundering meestal een ringfundering van 40x40cm of een betonplatenfundering. In sommige gevallen worden ook poeren toegepast. De sportvloer is van Supersub

(http://supersub-sportbases.com/nl/index.html).

Hoe lang gaat een padelbaan mee?

Om ervoor te zorgen dat spelers het maximale uit het spel kunnen halen, kunt u het beste binnen vijf tot acht jaar de kunstgras padelbaan van nieuw zand voorzien. Daarnaast is het essentieel om de padelbaan eens per jaar of ieder half jaar te laten onderhouden door een gespecialiseerd bedrijf.

Kan iedereen Padellen?

Dankzij de laagdrempeligheid van deze unieke sport, kan iedereen padellen. Dat is dan ook één van de redenen waarom de populariteit van padel in de afgelopen jaren zo gestegen is.

Hoeveel padelbanen op 1 tennisbaan?

Er passen twee padelbanen op één tennisbaan.

Wat voor ondergrond padel?

De ondergrond van een padelbaan bestaat in de meeste gevallen uit kunstgras, maar u kunt ook kiezen voor beton of gravel.

Waar moet een padelbaan aan voldoen?

Een kwalitatieve padelbaan moet 10 meter breed, 20 meter lang en 6 meter hoog zijn, zodat deze geschikt is voor padel dubbelspel.

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring