Padel sport: wat houdt het precies in?

De padel sport is een sport waarbij in enkelspel (twee spelers) of dubbelspel (in paren) gespeeld wordt op een padelbaan. De sport kan is een soort combinatie tussen squash en tennis. De padel (het racket), dient de bal over het net op de helft van de tegenstander slaan, zonder dat de wanden worden geraakt. Het doel is in feite het verhinderen van de tegenspeler(s) om de bal te kunnen raken.

Waarom is padel de sport van de toekomst?

Heb jij al weleens gehoord over padel? Die kans is vrij groot. De sport wordt immers steeds populairder. Sterker nog: de bond voor padel is al aangesloten bij de NOC*NSF: de overkoepelende federatie voor professionele sportbonden. Zou padel deel gaan uitmaken van onze Olympische discipline? Wie weet!

Steeds meer padelbanen en meer speelmogelijkheid

De padel sport, sport van de toekomst en winnend aan populariteit, kan steeds meer gespeeld worden. Waarom? Er worden steeds meer professionele padelbanen aangelegd. Banen die voldoen aan de gestelde eisen van veiligheid en spelregels. Heeft u interesse in meer informatie over de padel sport of over de mogelijkheden met betrekking tot padelbanen? Kijk dan vooral eens rond op de Padelbouw website. Nog vragen? Dan kun je bellen op +31 6 2237 0896.

Padelbouw, "Trotse supplier van het NK Padel 2022 Zwolle"


Van 6 tot en met 13 maart heeft het NK padel 2022 plaatsgevonden in de IJsselhallen in Zwolle. Tijdens het toernooi wordt er gespeeld in de categorieën dames, heren, senioren en jeugd. Het was weer een super toernooi vol mooie acties. Wij geven alle ins en outs over de spelers, de banen en locatie. Ben jij benieuwd naar alle highlights van het toernooi en padel? Lees dan snel verder.

Padel competities

Met ongeveer 120.000 actieve spelers is padel ook in Nederland een van de snelst groeiende sporten. De KNLTB vertegenwoordigt padel in Nederland. Er worden meerdere competities aangeboden voor de padel spelers in Nederland. De competities staan vooral bekend om de gezelligheid en ervaring die je opdoet. Door samen met je team een competitie te spelen, raak je beter op elkaar ingespeeld en doe je wedstrijdervaring op. In 2022 vinden er vier competities plaats, de voorjaars, zomer, najaar en wintercompetitie. En natuurlijk niet te vergeten het NK Padel toernooi.

NK Padel toernooi

Het NK Padel is een toernooi dat jaarlijks plaats vindt en is voor de top spelers van Nederland. Het Nederlands kampioenschap padel is verplaats vanwege corona omdat er anders geen toeschouwers bij mochten zijn. Omdat dat begin december helaas niet ging lukken, heeft tennisbond KNLTB in overleg met de organisatoren het toernooi verplaatst naar maart 2022. De locatie van dit jaar was een super locatie. Het toernooi heeft plaats gevonden in de Peakz Padel IJsselhallen in Zwolle. De IJsselhallen in Zwolle bieden veel ruimte en beschikken over veel padelbanen, met daarin een bijzondere Centre Court gebouwd door Padelbouw. Zo beschikken ze over 15 banen in totaal, 11 indoor en 4 outdoor banen.

 

Padelbanen NK Padel 2022

Wat de locatie in Zwolle zo bijzonder maakt zijn de banen. In totaal 15 banen, waaronder 9 die gebouwd zijn door Padelbouw. Waarvan 4 outdoor banen, 4 indoor banen en 1 bijzondere Centre Court, de 360 graden Adidas competitie court. Deze padelbaan is geheel panoramisch. Het verschil met een normale padelbaan en een panoramische padelbaan is dat er tussen de glazen panelen geen metalen palen staan. Deze palen belemmeren namelijk het uitzicht voor de toeschouwers.

De padelbaan is gelijkwaardig aan de baan van de World Padel Tour. Het kunstgras in de baan is de Mondo Supercourt XN Two-Tone blue. De ondergrond van de baan is geleverd door Supersub en de verlichting is speciaal door Oostendorp geleverd met Philips armaturen. Op de baan wordt de internationale padel norm makkelijk gehaald. Er is 800lux op de baan met een gelijkmatigheid van 0,9. Al met al is dit dus dé perfecte baan voor het spelen van padel. De komende drie jaar zal het NK Padel plaats vinden in de Peakz Padel IJsselhallen.  

NK Padel uitslagen

Het was weer een geweldig toernooi met mooie rally’s en acties. De twee meest spectaculaire wedstrijden waren zeker de finales van de dames en heren. In het uitverkochte Peakz Padel IJsselhallen namen de dames Tess van Dinteren en Milou Ettekoven het op tegen Steffie Weterings en Gabriella van de Willige. Het was een spannende finale maar uiteindelijk wisten Tess van Dinteren en Milou Ettekoven de overwinning te pakken met drie sets.

Bij de heren waren het Bram Meijer en Uriel Maarssen die na een waanzinnige finale de titel hebben gewonnen. De heren namen het op tegen Sten Richters en Robin Sietsma. Ze pakten uiteindelijk met 6-4, 6-3 de titel en kunnen zich nu kampioen noemen. Het waren twee fantastische finales en met terechte winnaars.

Wij hebben winnares Milou Ettekoven mogen spreken over haar ervaring op de baan tijdens het NK Padel 2022.

“2 weken geleden speelde ik op het NK padel 2021 in Zwolle. Het Center Court met de World Padel Tour mat in two-tone blue van Mondo was aangelegd door Padelbouw. De kwaliteit van de baan was zeer goed waardoor er perfecte omstandigheden waren om te spelen. Ik kijk er naar uit om volgend jaar hier weer te mogen spelen en te strijden voor de titel!”

Padel feest

Op de toernooien na worden er altijd super leuke side events georganiseerd rondom de sport padel. Er is een DJ die muziek draait en er zijn clinics met demo’s voor jong en oud. Ook met rolstoelpadel kon kennis worden gemaakt.

Wil jij meer weten over ons, onze projecten of padel in het algemeen. Houd ons dan goed in de gaten. Wij delen de leukste nieuwtjes op het gebied van padel.

Padelbouw
Padelbouw
https://padelbouw.nl

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring