Belangrijke slagen met padel

Net zoals bij tennis zijn er veel soorten slagen bij padel. Van de dropshot tot de bajada. Door te werken met verschillende slagen en hierin te variëren zal je merken dat je een stuk tactischer gaat spelen. Maar welke soorten slagen zijn er allemaal? En wat houdt het in?

Lob

Wist je dat van alle slagen de lob een van de belangrijkste is? Waarom? Bij padel wordt er vaak opgelopen na een service. Dit betekent dus eigenlijk dat jouw twee tegenstanders bij het net staan om de bal terug te kaatsen. Dit is een gevaarlijke positie voor jou. Maar als je op dat moment een perfecte lob slaat, kan de situatie volledig veranderen. Door een lob te slaan moeten jouw tegenstanders namelijk naar achter rennen, waardoor jij en jouw medespeler tijd krijgen om naar de kant van het net te gaan. Als je ervoor kiest om een lob te slaan is het belangrijk dat je door de knieën gaat wanneer de bal jouw kant op komt. De meeste kracht achter de bal komt namelijk vanuit je benen.

Dropshot

Een dropshot is weer een hele andere slag. Dit is namelijk een slag vanuit jouw achterveld naar het voorveld van de tegenstander. Zoals je nu misschien al denkt is een dropshot dus perfect om een punt te maken dichtbij het net, of om juist de tegenstander naar voren te krijgen. Door de dropshot op een rustige manier uit te voeren zal je zien dat het gewenste resultaat in de meeste gevallen behaald wordt.

Bandeja

Misschien komt deze naam je niet direct bekend voor, want deze slag wordt ook wel de slice smash genoemd. De bandeja is dan ook een van de meeste iconische slagen van padel. Net zoals bij de andere slagen draai je in met je lichaam en gaat daarbij het racket omhoog. Vervolgens wijst jouw andere hand naar de bal. Toch is deze slag net iets anders. Je laat bij de bandeja de bal namelijk verder zakken. Door de bal verder te laten zakken kan je de bal als het ware een backspin geven. Door de bal een backspin te geven zorg je ervoor dat de bal na het stuiteren doorschiet. Dit resulteert in het feit dat het moeilijker wordt om bij de bal te komen voor de tegenstanders. De bandeja is dus een slag die je op een tactische manier kan inzetten!

Bajada

Bij de bajada staat van hoog naar laag brengen centraal. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar bajada is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende variaties van een aanvallende slag. Maar niet zomaar een aanvallende slag. Hierbij gaat het om een aanvallende slag vanaf de achterwand na een lob. De bajada wordt dan ook gezien als een spectaculaire slag van padel.

Vibora

Eén van de meest gebruikte slagen in padel is de vibora. Je zou de vibora dan ook wel kunnen zien als een aanvallende bandeja. Je laat de bal namelijk op hoogte van het hoofd vallen om deze vervolgens te slaan. Door de bal op hoogte van het hoofd te slaan zal je zien dat deze onder een lage hoek tegen de wand komt. Vervolgens rolt de bal bijna over de grond terug. Om de vibora op een perfecte manier te slaan kun je het beste achter de servicelijn staan om de bal naar de voeten van jouw tegenstanders te sturen.

Chiquita

Wil jij het ritme van het spel veranderen of jouw tegenstander meer naar voren brengen zodat je ruimt hebt om te lobben? Dan is de chiquita ideaal! De chiquita is één van de slagen waarbij je de bal in de voeten van jouw tegenstanders kan slaan. Voordat je een slag gaat uitvoeren is het ten alle tijden belangrijk wat je ermee wil bereiken. Wil je een punt dichtbij het net maken of juist op een aanvallende manier serveren? Op deze manier kun je de juiste keuze maken uit alle verschillende slagen.

Execution time and Memory usage

Point Execution time (seconds) Usage memory (bytes) Database queries
By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme)
THEME START - 0.222 - 8 705 824 - 29
Before Theme HTML output 0.135 0.358 3 324 776 12 030 600 30 59
Before Page Header 0.193 0.415 3 714 648 12 420 472 53 82
After show menu 0.245 0.468 6 663 008 15 368 832 63 92
After Footer 0.344 0.566 7 400 488 16 106 312 118 147
WP PAGE OUTPUT END - 0.577 - 16 138 424 - 154