beach velden

Beachveld aanleggen

Door het geweldige wereldkampioenschap heeft beachvolleybal een boost gekregen de afgelopen jaren!

ons aanbod

Beachveld aanleggen

Niet alleen het aantal spelers is gestegen, ook het aantal toernooien, verenigingen en accommodaties die beachvolleybal aanbieden zijn gestegen. Met als doel om de bal binnen het vak van de tegenstander op de grond te krijgen is beachvolleybal een echte teamsport.

Het verschil tussen beachvolleybal en volleybal

In de eerste instantie verschilt beachvolleybal niet heel erg van volleybal. 

Het spel begint met een service, de bal mag maximaal drie keer overgespeeld worden en spelers moeten om de beurt serveren op de beachvelden. Dit is nog maar een kleine greep uit de overeenkomsten tussen deze twee sporten. Het grootste verschil is dat beach volleybal op zachte beachvelden wordt gespeeld, namelijk op zand. Daarbij wordt beach volleybal in de basis twee tegen twee gespeeld, zonder dat de spelers een vaste positie hebben. Ook ontbreekt er bij beachvolleybal een middenlijn op de beach velden waardoor je nooit een lijnfout kan maken.

Informeer naar de mogelijkheden.

Er zijn een aantal beachvolleybal basisregels. Zo wordt er 2 tegen 2 gespeeld en hebben de deelnemers geen vaste posities. Ook worden de deelnemers om de 7 punten gewisseld van kant. De puntentelling gaat bij beachvolleybal tot en met 21 met een verschil van 2 punten. Een beachvolleybal wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets. Hebben beide teams 1 set gewonnen dan komt er een derde set tot de 15. Naast de basisregels zijn er natuurlijk ook regels in het beachveld. Als de bal naar de andere kant wordt gespeeld mag er geen zacht of lang contact zijn en er mag geen gebruik gemaakt worden van een push- of duwtechniek. Op het gebied van contact met de bal zijn er ook een aantal regels. Zo mag de bal na het bovenhands opspelen bijvoorbeeld geen draaiende beweging vertonen.

Beachvolleybal spelregels.

Interesse in een beachveld? Neem  contact met ons op.

// Laten we samenwerken

Afmetingen van een
beachvolleybalveld.

Elk beachveld heeft een bepaalde afmeting en dit is bij een beachvolleybalveld niet anders.

De afmeting van een beachvolleybalveld is 8 bij 16 meter. De hoogte van het net op een beachveld verschilt nog wel eens. Het ligt eraan of er dames of heren spelen. Wanneer er dames op het beachveld spelen is de nethoogte ca 2,24 meter, bij heren is de nethoogte ca 2,43 meter. Daarbij is er geen middenlijn aanwezig op het beachvolleybalveld.

Informeer naar de mogelijkheden.

Beachveld laten aanleggen door Padelbouw.

Wil je een beachveld laten aanleggen en ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg hiervan? Padelbouw staat voor je klaar om al jouw vragen over beach velden te beantwoorden. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een beachvolleybalveld? Neem dan gerust contact op via 0320 331 588 of mail ons op info@padelbouw.nl

Vrijblijvende offerte aanvragen

Beachveld laten leggen?

    Kom in contact

    Bel ons.

    E-mail ons.

    We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring