Door het geweldige wereldkampioenschap heeft beachvolleybal een boost gekregen de afgelopen jaren! Niet alleen het aantal spelers is gestegen, ook het aantal toernooien, verenigingen en accommodaties die beachvolleybal aanbieden zijn gestegen. Met als doel om de bal binnen het vak van de tegenstander op de grond te krijgen is beachvolleybal een echte teamsport.

Wat is het verschil tussen beachvolleybal en volleybal?

In de eerste instantie verschilt beachvolleybal niet heel erg van volleybal. Het spel begint met een service, de bal mag maximaal drie keer overgespeeld worden en spelers moeten om de beurt serveren op de beachvelden. Dit is nog maar een kleine greep uit de overeenkomsten tussen deze twee sporten. Het grootste verschil is dat beach volleybal op zachte beachvelden wordt gespeeld, namelijk op zand. Daarbij wordt beach volleybal in de basis twee tegen twee gespeeld, zonder dat de spelers een vaste positie hebben. Ook ontbreekt er bij beachvolleybal een middenlijn op de beach velden waardoor je nooit een lijnfout kan maken.

Offerte aanvragen Offerte aanvragen

Beachvolleybal spelregels

Er zijn een aantal beachvolleybal basisregels. Zo wordt er 2 tegen 2 gespeeld en hebben de deelnemers geen vaste posities. Ook worden de deelnemers om de 7 punten gewisseld van kant. De puntentelling gaat bij beachvolleybal tot en met 21 met een verschil van 2 punten. Een beachvolleybal wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets. Hebben beide teams 1 set gewonnen dan komt er een derde set tot de 15. Naast de basisregels zijn er natuurlijk ook regels in het beachveld. Als de bal naar de andere kant wordt gespeeld mag er geen zacht of lang contact zijn en er mag geen gebruik gemaakt worden van een push- of duwtechniek. Op het gebied van contact met de bal zijn er ook een aantal regels. Zo mag de bal na het bovenhands opspelen bijvoorbeeld geen draaiende beweging vertonen.

Afmetingen van een beachvolleybalveld

Elk beachveld heeft een bepaalde afmeting en dit is bij een beachvolleybalveld niet anders. De afmeting van een beachvolleybalveld is 8 bij 16 meter. De hoogte van het net op een beachveld verschilt nog wel eens. Het ligt eraan of er dames of heren spelen. Wanneer er dames op het beachveld spelen is de nethoogte ca 2,24 meter, bij heren is de nethoogte ca 2,43 meter. Daarbij is er geen middenlijn aanwezig op het beachvolleybalveld.

Offerte aanvragen?

Wil je een beachveld laten aanleggen en ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg hiervan? Padelbouw staat voor je klaar om al jouw vragen over beach velden te beantwoorden. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een beachvolleybalveld? Neem dan gerust contact op via 0320 331 588 of mail ons op info@padelbouw.nl.

Referenties

Wanneer het mogelijk gaat over de eerste “extra” banen en/of over een “overkapping”, staat voor mij vast dat niemand anders dan Padelbouw wederom mijn leverancier/partner gaat worden.

Marc Beunk, padel ondernemer, Padel Zwolle

De samenwerking met Padelbouw was in één woord “GEWELDIG!!”.  Zelfs de meest kritische mensen (en die zijn heel kritisch….) van de onderhoudsgroep waren lovend over de manier van werken tijdens het realiseren van het gehele project.

Jeroen Havinga – voorzitter Tennis & Padel Vereniging Elckerlyc

Klasse!! Grote pré was ook dat zij een eigen ervaren bouwploeg hebben. De grote betrokkenheid van Floris blijkt ook uit het feit dat hij regelmatig aanwezig was tijdens de bouw.

Aad Heemskerk en Paul van der Riet, TV Buytenwegh

NTC heeft geen moment spijt gehad van haar beslissing want niet alleen werd binnen de gestelde tijd alles opgeleverd, ook werd er keurig gewerkt en werd.

Stef Loos, bestuurslid NTC

“PadelBouw B.V. is de juiste partner gebleken om top kwaliteit RedSport padelbanen in Nederland aan te leggen.

Marc Kluft, PadelDam B.V. Amsterdam

Execution time and Memory usage

Point Execution time (seconds) Usage memory (bytes) Database queries
By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme) By theme Total (WP+Plugins+Theme)
THEME START - 0.187 - 8 705 896 - 29
Before Theme HTML output 0.136 0.323 3 384 728 12 090 624 31 60
Before Page Header 0.185 0.372 3 778 808 12 484 704 55 84
After show menu 0.239 0.426 8 834 976 17 540 872 63 92
After Footer 0.348 0.535 7 486 984 16 192 880 108 137
WP PAGE OUTPUT END - 0.544 - 16 198 016 - 144