Beach velden

Beachtennis

Met je voeten in het zand tennissen op het strand. Dit is de exacte vertaling van beach tennis!

ons aanbod

Beachtennis

Beachtennis werd voornamelijk als recreatieve sport gezien maar is inmiddels een populaire sport. Beach tennis in Nederland wordt daarom ook steeds populairder.

Het verschil tussen tennis en beachtennis

Beachtennis kan gezien worden als een actieve, intensieve en snelle racketsport.

Misschien zal je jezelf afvragen wat dan het verschil is tussen tennis en beachtennis. Allereerst wordt beachtennis gespeeld op een zachte ondergrond, in tegenstelling tot tennis. Daarnaast is het grote verschil tussen deze twee sporten dat er bij beach tennis geen advantage geldt bij deuce en dat de bal niet kan/mag stuiteren. Zoveel verschil zit er dus niet tussen tennis en beachtennis. Het voordeel aan beachtennis is dat je aan het sporten bent in de buitenlucht, wat erg gezond voor je is. Verder verschillen tennis en beachtennis niet heel veel van elkaar.

Informeer naar de mogelijkheden.

Beachtennis spelregels.

Beachtennis wordt, net als beachvolleybal, gespeeld in dubbels of singels op een veld van 16 x 8 meter. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een net op de hoogte van 170 cm. De puntentelling van beachtennis in Holland is ongeveer hetzelfde als bij tennis met als uitzondering dat bij een stand van 40-40 de volgende punt beslissend is. Het is een intensieve, maar erg leuke sport! Het is daarom ook niet zo gek dat beach tennis in Nederland steeds populairder wordt.

Interesse in een Beachtennis baan? Neem contact met ons op.

Beachtennis baan laten aanleggen door Padelbouw.

Wil je een beachtennis baan laten aanleggen en ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg hiervan? Padelbouw staat voor je klaar. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een beachtennis baan? Neem dan gerust contact op via  0320 331 588 of mail ons op  info@padelbouw.nl
Vrijblijvende offerte aanvragen

Beachtennis baan laten leggen?

    Kom in contact

    Bel ons.

    E-mail ons.

    We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring