Athletic Skills Model

Founders van het Athletics Skills Model

René Wormhoudt,

Conditietrainer van het Nederlands Elftal (KNVB)

Prof. Dr. Geert van Savelsbergh,

Hoogleraar op de VU Amsterdam.
 
WAT IS HET

Athletic Skills Model

Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk ontwikkelingsmodel voor verschillende sectoren. Hierbij kan gedacht worden aan topsport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en nog veel meer. Een beweegmodel met diverse domeinen en doelgroepen voor het talent van iedere beweger. Het ASM staat centraal voor een andere manier van bewegen.
athletic skills model

ASM Model schijf van 10

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het ASM introduceert hiervoor de Schijf van 10! die bestaat uit tien grondvormen van bewegen. Deze grondvormen zijn gezamenlijk belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling voor iedereen. De wetenschappelijk en praktisch onderbouwde Schijf van 10! geeft inzicht in ons beweeggedrag en biedt een structuur voor beweegprogramma’s. De Schijf van 10! is universeel toepasbaar voor alle vormen van bewegen en kan daarmee een gemeenschappelijke taal zijn voor samenwerking tussen alle beweegprofessionals. Bovendien gebruikt het ASM de Schijf van 10! als basis voor de inrichting van de sportieve binnen- en buitenruimte zoals de Skills Garden en PLAYCE.

Bewegers van
elk niveau

Een mooie eigenschap dat centraal staat in het Athletic Skills Model is dat het voor alle bewegers van elk niveau is.

Een optimale talentontwikkeling geldt namelijk niet alleen voor de topsporter maar voor iedereen. Om gespecialiseerd te worden in een bepaald sportgebied is het allereerst erg belangrijk om verschillende basisvaardigheden te kennen binnen het sporten. Hierbij kun je denken aan verschillende spelvormen, oefeningen en activiteiten. Door jezelf eerst goed te ontwikkelen in de basis voorkom je eventuele blessures en vergroot je prestaties en plezier in het bewegen.

Informeer naar de mogelijkheden.

Athletics Skills Model

Wilt u een PLAYCE padelbaan laten aanleggen? Of heeft u vragen over ons aanbod. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken samen naar de mogelijkheden!

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Privacy verklaring